Szubjektív gondolatok a Star Wars világáról

A Star Wars és én

A Star Wars és én

TOP 5 - Csonkolás

2016. február 19. - raves

Nehéz helyzetben van a magamfajta rendes ember, mert hát mégiscsak testrészek levágásáról van szó, de most próbálom előszedni a sötét énemet (muhaha!), és sorba tenni a legjobb végtaglevágós jeleneteket. Íme, szerintem ezek voltak a leg... szebbek:

5. Mace Windu keze (III),
mert egy intenzív jelenet, ahol Anakin az ösztöneire hallgat, gondolkodás nélkül cselekszik, és ez az a pont, ahol a sötét oldal elragadja.

4.  Darth Maul  teste (I),
mert valami eszméletlen szép és bizarr, ahogy zuhanás közben kettéválik a teste.

3.  Luke keze (V),
mert váratlan, hogy a főhős ennyire megszívja. És persze azért is, mert utána jön a híres párbeszéd.

2. Anakin keze-lába (III),
mert nagyon várta már mindenki, milyen lesz, amikor Anakin Vaderré válik, és megég a teste, de arra azért kevesen számítottak, hogy a Obi-Wan-Csonkolómester-Kenobi darabokra szeleteli.

1. Vader keze (VI),
mert hasonló a szituáció, mint amikor Anakin áttért a sötét oldalra, ám a csonkból kiálló drótok rádöbbentik Luke-ot, hogy hova is sodródik éppen. Ezzel válik a Star Wars saga a csonkolások szimfóniájává!

+1. Ponda Baba karja (IV),
mert ugyan nem egy sorsfordító esemény, de mégiscsak az első fénykard általi végtagvesztés, és azért is, mert egy igazi vadnyugati momentum lézerrel megspékelve.

vader.JPGSokáig azt gondoltam egyébként, hogy Luke keze lesz az első, de aztán rájöttem, hogy Vader kezének levágása sokkal jelentősebb momentum.

A te listád hogy alakul?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsesen.blog.hu/api/trackback/id/tr868402880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyúlontúl 2016.02.19. 21:46:43

Luke-Anakin-Vader. Osztom én is ezt a sorrendet. :)
süti beállítások módosítása