Szubjektív gondolatok a Star Wars világáról

A Star Wars és én

A Star Wars és én

A Star Wars színei

2016. február 11. - raves

colorbook.jpgMindig is vizuális típus voltam, és emiatt sokszor képzelem el a zenét, a dalokat és a filmeket is színes szekvenciákként. Néha még a hanglatomhoz is színeket rendelek. A Star Wars filmek színeihez természetesen a bolygók adják az alapot. Az alábbi képek durva egyszerűsítések, ennél sokkal árnyaltabb kép él a fejemben, de lerajzolni azt... ahhoz se kedvem, se időm nincs.

ep1.JPGA Naboo-n játszódó jelenetek számomra élénkzöldek, de van bennük egy kis barnássárga, talán az épületek falai miatt, és keveredik bele némi sötétzöld a mocsarak hatására. A Tatooine az első epizódban sokkal barnásabb hatású. Coruscant nem is szürke, hanem ezüst, némi naranccsal. Az űrcsata pedig a naboo-i vadászgépek miatt sárga, de ebben benne van az is, hogy az egész film mellőzi a sötét elemeket.

ep2.JPGA klónok támadása színvilágában számomra A birodalom visszavágra hajaz. Sötét, szürke tónusú kezdés a Coruscanton, benne némi neon, sárga és zöld, aztán a Kamino haragos kék, ezüst és csillogó fehér. A Tatooine itt sokkal világosabb sárgább, és a Geonosis pedig tömény narancssárga.

ep3.JPGAz egész harmadik rész sötét tónusú, az űrcsata szinte fekete, a Coruscanton játszódó jelenetek szürkék és - Palpatine és Mace Windu miatt - lilák. A Kashyyyk sötétzöld, az Utapau pedig türkiz némi csontszínnel, és a film utolsó harmada pedig izzó tűz és láva. Na meg persze vaderi feketeség.

ep4.JPGAz új remény ütött-kopott, sárga Tatooine-nal kezdődik, aztán ott az űr, benne kékes elemekkel. A Halálcsillag szürkeként él a fejemben, némi fekete foltokkal. A zöld a Yavin IV-et képviseli, a piros pedig az X-szárnyú gépek jelzései és hajtóművei miatt került oda. Aztán a végén ott az űrcsata, főleg fekete, némi szürkével.

ep5.JPGHideg kezdés, fehér és halványkék, aztán fel az űrbe, ahol a fekete háttér előtt barnás aszteroidák pörögnek. Itt van azért szürke is erősen. A Dagobah sötétzöld, zavaros mocsár, ennek ellentéte a kék és fehér Bespin, amelyet az árulás élénk narancssárgára fest.

ep6_1.JPGA Jedi visszatérben a zöld dominál, olyannyira, hogy Jabba palotájának sárgás-barnájába is jut belőle, hiszen ott vannak a gamorrai őrök és maga Jabba is. A Dagobah ezúttal szürkésebb, benne van az elmúlás, Obi-Wan szelleme. A Halálcsillag szürke-feketéjét a kék is megtöri, ez a trónterem színe. A trónterem tele van vörös és zöld villanásokkal, ahogy a fénykardok összecsapnak. A végén az ünneplés sötétzöld.

ep7.JPGA Jakku sárga, mint a negyedik epizód Tatooine-ja, meg-megszakítja az Első Rend feketesége és szürkéje. A Takodana egy kék-zöld csíkos sáv a sok-sok sziget miatt, a D'qar hasonlóan zöld, de ez nem olyan, mint a Naboo élénkzöldje, ez sokkal komorabb. A végén a Starkiller bázis fehéres-kékes szürkéje uralkodik, amely teljesen sötétszürkévé válik a végén, itt ott vörös és kék villanások tarkítják.

Nem tudom, volt-e értelme a fentieknek :) Ez alapján nekem A birodalom visszavág és A klónok támadása színei tetszenek a legjobban.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsesen.blog.hu/api/trackback/id/tr958373482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása