Szubjektív gondolatok a Star Wars világáról

A Star Wars és én

A Star Wars és én

Kötelező elemek 3. - Nyitány

2016. január 19. - raves

A Star Wars filmek több kötelező elemet is tartalmaznak a nyitány kapcsán. Először jön a felirat, hogy "Réges régen egy messzi-messzi galaxisban...", aztán a Star Wars logó tűnik fel, hogy elrepüljön az űrbe, utána jön a felfelé kúszó szöveg, és végül maradunk az űrben, hogy elérkezzünk a nyitóképhez.

Na, ezeket a nyitó képsorokat fogom most megtárgyalni, mindegyikhez linkeltem videót.

4.jpg

IV. Epizód: Csillagok háborúja - Az új remény
Képzeld el, hogy 1977 van, ülsz a moziban, várod a Star Wars című filmet, amiről eddig csak annyit tudtál, hogy valami Flash Gordon féle space-fantasy lesz, és akkor... PAFF! Elsuhan feletted egy koréliai korvett, és utána dübörögnek a hangszórók, cikáznak a lézersugarak, és mint egy vonat, begördül a csillagromboló, és csak gördül, gördül, gördül, te meg tátod a szádat. Kábé egy hónapja láttam, és még mindig nagyon üt.

V. Epizód: A Birodalom visszavág
Az űrben lebeg egy csillagromboló, kinyílik a zsilip, és kiröppen néhány birodalmi kutasz droid, hogy megkeresse a lázadók bázisát. Csendes kezdés, a zene miatt elég baljós.

VI. Epizód: A Jedi visszatér
Szintén csendes kezdés, de rögtön megjelenik az Endor felett lebegő, félig kész Halálcsillag, és máris a vászonra kúszik egy csillagromboló. Érkezik Vader, és vele együtt az Uralkodó híre.

5.jpeg

I. Epizód: Baljós árnyak
A sötét űrben felbukkan egy köztársasági hajó, hogy a Naboo bolygót körbefogó blokád felé tartson, fedélzetén két Jedi lovaggal. Mivel mindeni tárgyalásra számít, ezért meglehetősen semleges kezdés.

II. Epizód: A klónok támadása
Újdonság, hogy a kamera nem lefelé, hanem felfelé mozdul, a képet kitölti Coruscant részlete, majd érkeznek a nabooi vadászgépek, és a királynő űrhajója. Ezután a ködbe burkolózott város misztikus, gyönyörű képe előrevetíti a sok rejtélyt.

2.png

III. Epizód: A Sith-ek bosszúja
A kamera lefelé fordul, ismét Coruscantot látjuk, ám a látványba belerondít egy köztársasági cirkáló, és a súlyos dobok ütemére megkezdődik egy csatajelenet. Először két vadászgépet követünk, akik belevetik magukat a harcba. Erőteljes, akciódús kezdés.

3.jpg

VII. Epizód: Az ébredő erő
A kamera a Jakku bolygóra fordul, aztán baljós zene kíséretében egy csillagromboló úszik be a képbe, akár egy árnyék, és eltakarja a bolygót előlünk. Baljós, hatásos kezdés.

Holnap Top 3! 

A bejegyzés trackback címe:

https://starwarsesen.blog.hu/api/trackback/id/tr238282758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása